A weboldal keresőoptimalizálás fellendíti az üzletet

Ha elkészül egy cég weboldala, az még nem garancia arra, hogy a megcélzott vevőkör könnyen rá is talál az internetes keresés során. Megfelelő keresésoptimalizálás nélkül pedig ez az esély nem is igazán növekszik. Az erre specializálódott szakértők a weboldal keresőoptimalizálás során fel tudják készíteni az adott weboldalt a lehető legjobb eredmények elérésére.

A weboldal keresőoptimalizálás egy több fázisból álló munkafolyamat, ami meglevő weboldalak esetében az elemzéssel kezdődik, a megfelelő eredmény eléréséhez ugyanis ismerni kell a jelenlegi állapotot. Készülő honlap esetén az első lépés a kulcsszókutatás.

Az áhított első helyezéshez elengedhetetlen a megfelelő, speciális kulcsszó kiválasztani, amely segít megtalálni a keresőben a weboldal által hirdetett terméket, szolgáltatást. A honlap szerkezeti felépítése is kulcsfontosságú a találatok szempontjából. Következő lépésként a honlapon fellelhető profi tartalmak elhelyezésére is kellő gondot kell fordítani. Végül de nem utolsó sorban pedig, a prémium linképítéssel tehető fel a pont az i-re.

Mitől függnek a linképítés árak?

Egy weboldalra való rákeresés során a találati listán való sorrend nagymértékben függ a weboldalra mutató hivatkozások, linkek mennyiségétől és minőségétől. A linképítés célja tehát, hogy minél több és jobb, a weboldalra mutató külső hivatkozást hozzunk létre.

A hatékony keresőoptimalizálás alappillére tehát a prémium linképítés, amely folyamat eredményeképpen a weboldalunk előrébb kerül a találati listán és növeli a weboldal látogatottságát. A Google legutóbbi algoritmus fejlesztései ellenére, a weboldalakra mutató linkek minősége és mennyisége még mindig meghatározó tényező keresőoptimalizálás szempontjából.

A linképítés tehát befektetés, ami hosszabb távon garantáltan megtérül. A linképítés árak az utóbbi években jelentősen megemelkedtek, hiszen a jó és hasznos linkek hosszabb munkafolyamat során készülnek. A linképítés árak közül a legolcsóbb a katalógus linképítés. Ezek ugyan a legolcsóbb linkeknek számítanak, gyakorlati hasznuk nincsen, így nem is igazán ajánlott a kihelyezésük.