Mi okozhat isiászt?

Az isiász egy terjedő egészségügyi probléma, amit már nem csak az idősebb korosztály tagjai tapasztatnak. Ennek számos oka lehet, nézzünk most meg néhányat.

Gerincoszlop Degenerációja: Az isiász hátterében álló másik tényező a gerincoszlop degenerációja lehet. Ahogy öregszünk, a gerincoszlop porckorongjai veszítenek rugalmasságukból és nedvességtartalmukból, ami hozzájárulhat az isiász kialakulásához. Idősebb korban is ajánlott a gerincgyógyító masszázs terápia, ami tökéletes megoldás isiász gyógyítására.

Szűkület a Gerincnyílásokban: Néha a gerincvelői idegek körüli csatornák vagy nyílások szűkülhetnek. Ez nyomást gyakorolhat az idegekre, ami isiászt okozhat. Szakemberünk a gerincgyógyító masszázs terápia által hatékonyan kezeli az isiászt.

Sérülések és Traumák: Az isiász kialakulásának egyik lehetséges oka sérülések vagy traumák lehetnek. Ha például egy baleset során sérül a hát vagy a gerinc, az idegek irritációját vagy nyomását okozhatja. Az isiász kezelése ebben az esetben is hatékony a masszázs terápiával.

Életmód és Testsúly: Az életmódbeli tényezők, például a testmozgás hiánya és az elhízás is hozzájárulhat az isiász kialakulásához. Az elhízás extra nyomást gyakorolhat a gerincre és az idegekre. Az  isiász gyógyítására ilyenkor több időt kell szánni, mert nem csak a betegséget kezelik, hanem a testnek a fogyásra is időt kell szánnia.