Külföldről érkező új munkatársunk dolgának a megkönnyítése

A külföldről érkező új munkatársunknak érthető módon, fontos lehet a helyi kultúra és nyelv megismerése. Ebben az esetben a cégnél dolgozó helyi kollégák vagy egy külső nyelviskola lehet a legnagyobb segítségére abban, hogy mielőbb könnyen megértesse magát a külföldről érkező új munkatársunk. Azonban fontos megjegyezni, hogy az új munkatárs is aktív részese kell, hogy legyen a kulturális és nyelvi asszimilációs folyamatnak ahhoz, hogy minél hamarabb beilleszkedjen. Nem elég mindent a nyelvtanártól várni, a  külföldről érkező új munkatársunknak is minden tőle telhetőt meg kell tennie ahhoz, hogy a vállalatnak nélkülözhetetlen tagjává váljon.

A nyelven túl a külföldről érkező új munkatársaknak szintén lehetnek gyakorlati ügyei, mint például a banki számlanyitás vagy a közműszámlák fizetése, amiket így vagy úgy, de meg kell oldania. A cégnél dolgozó adminisztratív munkatársak segíthetnek ebben is, és akár maguk is felajánlhatják, hogy elkísérik a külföldről érkező új munkatársat a szükséges helyekre, hogy fennakadás nélkül elintézhesse hivatalos kötelezettségeit.

A külföldről érkező új munkatársak számára a szabadidős tevékenységek és baráti kapcsolatok kialakítása is fontos lehet. A cég által szervezett közösségi események, mint például csapatépítő nap fontos szerepet játszhat a gördülékenyebb kapcsolatépítésben.