Automata locsolórendszer a növények fejlődéséért

Amennyiben nem szeretné az időszakok kiszámíthatatlan váltakozására bízni a kert és növényzet vízellátását, akkor mihamarabb szerezze be ezt a fantasztikus berendezést! Az automata locsolórendszer lényegében a talajfelszín alá leásott vízcsőrendszer, ami alkalmazkodik a terület adottságaihoz. Zónákra van felosztva, ezért lehetőség van arra, hogy a napsütötte helyekre több víz kerüljön, mint a hűvösebb részekre. A szórófejek, amikor nem üzemelnek, akkor gyakorlatilag láthatatlanul beépülnek a környezetbe.

Kizárólag a permetezés idejére emelkednek ki a felszínre. Az automata locsolórendszer az előre beprogramozott időben, a beállításnak megfelelő ideig szórja a vizet. A növények fejlődésének titka nemcsak az elegendő vízmennyiségben rejlik, hanem a rendszerességben is. Könnyen hozzászoknak ahhoz, hogy mindig ugyanakkor kapják a folyadékot. A telepítése kényelmi szempontból is rendkívül előnyös. A forró nyári hónapokban, aki teheti, nyaralni megy. Ilyenkor az automata locsolórendszer óriási segítség, hiszen nem kell senkit megbízni a kert gondozásával.

Mitől függ az öntöző ára?

A termék kedvezményesen is megvásárolható, ha figyelemmel követi az internetes áruházak oldalait. Az öntöző ára a kiegészítők számától és a terület méretétől függ, hiszen minél nagyobb a kert, annál több vezetékre lesz szükség. Továbbá az is befolyásolja, hogy milyen technikai megoldást szeretne az otthonába. Létezik önműködő és manuális változat. Az előbbi természetesen sokkal drágább alternatíva, mivel olyan alkatrészek szükségesek hozzá, mint a vezérlő, az eső- és fagyérzékelő.

Az efféle öntöző ára néhány éve még nagyon magas volt, viszont a technika fejlődésének és a folyamatos újításoknak hála, ma már nem kerül egy vagyonba. Egyre többen engedhetik meg maguknak, így a népszerűsége is növekszik. A kézi változat olcsóbb, azonban ez nem azt jelenti, hogy ne látná el tökéletesen a funkcióját. Egyszerűen csak arról van szó, hogy emberi beavatkozás kell a megnyitásához és az elzárásához. A permetezés ennél a típusnál is egyenletesen és hatékonyan történik. Az öntöző ára a márkától és az alapanyagok minőségétől változhat.