Biztonságos tűztér faházakhoz

A kandalló egy rönk- vagy faházban nemcsak hőforrás és a fűtési rendszer része, hanem kiváló módja annak is, hogy egyedi, meleg és otthonos hangulatot varázsoljunk a belső térbe. Nem meglepő, hogy sokan, különösen azok, akik a vidéki faházukat tervezik, fontolóra veszik a kandalló formájában történő fűtési megoldás megvalósítását. Ugyanezek az emberek elgondolkodnak azon is, hogy mennyire veszélyes a tűztér használata egy olyan nyaralóban, ami fából készült. Ennek oka, hogy maga az építőanyag gyúlékony.

Összeegyeztethető-e tehát a kandalló tűztér és az álmaink faszerkezetű háza? Annak érdekében, hogy a faházban lévő kandallók biztonságos megoldást jelentsenek, ugyanakkor ne igényeljenek állandó felügyeletet, fontolóra kell venni a modern technológiákkal felszerelt modellek megvásárlását, amelyek fél- vagy teljesen automata ellenőrzést biztosítanak a kandallóban és a kéményben zajló folyamatok felett. A Benkelnél a fent említett rendszerekkel, valamint egyéb funkciókkal ellátott kandalló tűztér is megtalálható.

Levegős kandalló, mint fő vagy kiegészítő hőforrás

Egyes kályhák összetettebb szerkezetekből állnak, mint a hagyományos társaik. Az ilyen konstrukciókat az építési vagy nagyobb felújítási fázisban kell figyelembe venni, mivel esetükben a teljes fűtési rendszert meg kell tervezni. Csővezetékkel van felszerelve a levegős kandalló és feladata az ingatlan helyiségeinek hőellátása. A megfelelő termék kiválasztásával és a csövek telepítését egy tapasztalt szakemberrel végeztetve, egy ilyen kandalló akár az egész épületet is fűtheti.

Ez természetesen függ a fűteni kívánt terület nagyságától, de az épület hőszigetelésétől is. A levegős kandalló természetesen lehet a ház kizárólagos fűtési forrása, nagyobb ingatlanokban pedig a klasszikus központi fűtési rendszer kiegészítője. Nagy előnye, hogy a fűtési szezonon kívüli hideg napokon is segíthet a ház hőmérsékletének kellemesebbé tételében. Az olyan, hőmérséklet szempontjából bizonytalan hónapokban, mint a szeptember vagy az április, könnyű beindítani a levegős kandallót és elérni a kívánt hőfokot.