Lényeges tényező a kandalló légbevezetés

Egy kandalló megvételekor számos tényezőt, tulajdonságot kell alaposan megismerjen az ember annak érdekében, hogy a legjobb döntést tudja meghozni. Az egyik legfontosabb kielemzendő adottság a kandalló légbevezetés, azaz az égési levegőellátás. Nem véletlen, hogy annyira lényeges ez, ugyanis egyre csak szigorodnak az erre vonatkozó szabályok.

A kandalló légbevezetés követelményei tehát alapos odafigyelést igényelnek, amikor a fűtőberendezés tervezésére és kiépítésére kerül sor. Aki nem szeretne sokat bajlódni, bátran dönthet a benkel.hu csapata mellett. A cég által gyártott korszerű termékek zárt, külső égési levegős kivitelek, amik képesek 99%-ban a kinti légforrásból biztosítani az égéshez szükséges levegőmennyiséget.

Az efféle kandalló légbevezetés egyet jelent a biztonsággal és megbízhatósággal a működés közben, ami ugye egy nagy terhet és aggodalmat vesz le a tulajdonos, illetve a lakók válláról. Azonban annyit tudni kell, hogy nem teljesen zárt égésterűek, hiszen nem felelnek meg a DIN-18897-1/2005-ös szabványnak.

Az igazság pedig az, hogy sok hazai forgalmazó zárt égésterűként árusítja a produktumait, pedig azok nem felelnek meg ennek a kritériumnak. A gyártói minősítés mellett érdemes kérni a TUV által kiadott nemzetközi akkreditált minősítést is, hogy biztos legyen benne a vásárló, hogy az elvárásainak megfelelő berendezést vásárol.

Kiváló hatékonyságot és páratlan látványt nyújt a 3 oldalú kandalló

A panoráma kandallóberendezések előnyeit sokaknak nem kell már bemutatni. A tűz pazar látványa és persze a magas teljesítmény a 3 oldalú kandalló két olyan adottsága, ami mindenkit megnyer. További előny, hogy a nagy üvegfelületen keresztül több oldalról is meg lehet csodálni a tűz látványát.

A 3 oldalú kandalló mellett kedvelt még a két oldalon üvegezett kialakítás is. Főleg azok választják az utóbbit, akik helyhiány, esetleg az épület kialakítása miatt nem tudják megvenni és beszerelni a három oldalút. Nem meglepő módon a 3 oldalú kandalló nagy helyigénnyel bír, de nem csupán a mérete miatt, hanem a karakterét tekintve is.