Női kerékpárok a hölgyek igényeire szabva

Ahogy az autóknál, úgy a kerékpároknál is megannyi különböző típus van a piacon. Vannak sportosabb, visszafogottabb, elegánsabb változatok. Ahányféle felhasználási terület, ahányféle igény, annyi féle kerékpár típus közül lehet válogatni. Valamennyi típusnál elérhetőek külön férfi és külön női kerékpár modellek is.

Bár lényegében bármelyik kerékpár képes kiszolgálni bármelyik nemet, kényelmi szempontból és megjelenés tekintetében vannak jelentősebb különbségek a férfi és a női modellek között.

A női kerékpárok váza kifejezetten úgy lett kialakítva, hogy a hölgyek számára kényelmes használatot tegyen lehetővé. Így például a férfi kerékpárokkal szemben a női modellek jellemzően alacsonyabb vázzal rendelkeznek, hogy az alacsonyabb hölgyek is kényelmesen és biztonságosan tudjanak nyeregbe szállni, illetve, hogy igény esetén akár szoknyával is használható lehessen a bicikli.

További különbség lehet továbbá a kerékpárok vázának hossza és a kerekek mérete is. A nők számára készített biciklik általában rövidebb vázhosszal bírnak és kerekeik is kisebbek. Emellett sokszor a nyereg is szélesebb, hogy még kényelmesebbé tegyék a női bringások számára a tekerést.

Egy jó kerékpár hosszútávú befektetés, hiszen kisebb karbantartási munkálatokkal 10-15+ évig is tökéletes társa lehet az embernek a túrázások, a városi bringázások, a munkába járás, vagy akár a kerékpáros versenyek során.

Biciklivel a közlekedés gyorsabb és olcsóbb, mint autóval, vagy akár tömegközlekedési eszközökkel. Nem beszélve az egészségre gyakorolt megannyi pozitív hatásról.

Szerezze be Ön is új kerékpárját és élvezze a tekerés minden örömét!